مهاجرت از ویندوز به مک یک ایده عالی اما دلهره آور برای افرادی است که با سیستم عامل اپل یعنی macOS آشنا نیستند. در این مطلب قصد داریم آموزش مهاجرت از ویندوز به مک و تمامی مواردی را که باید در این مسیر بدانید را به شما بگوییم.
انتقال از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر ممکن است به دلایل مختلفی پیش آید. مثلا به دلیل علاقه به استفاده از یک محیط کاربری جدید، کنجکاوی یا هر دلیل دیگری. دلیل انتقال از ویندوز به مک هرچه که باشد، تصمیم برای انجام این کار تنها اولین قدم است. در مرحله بعد، باید محیط کاری خود را از ویندوز به یک پلتفرم جدید و ناآشنا منتقل کنید.
انتقال اطلاعات ممکن است یک کار بسیار سخت بنظر برسد اما درواقع اصلا چنین نیست. کافیست برخی نکات را که در ادامه به آنها اشاره میکنیم قبل از انتقال اطلاعات مطالعه کرده و با رعایت تمامی آنها جلو بروید.
مهاجرت از ویندوز به مک – سخت افزار
انتقال به macOS مسلماً بخش دشوار این فرآیند است، زیرا درک بخش سخت افزاری آن بسیار آسان است. بااینکه اپل چندین نوع مک مختلف را روانه بازار کرده است، اما اساس کارکرد و استفاده از همه آنها با یکدیگر مشابه است. دقیقا همانطور که نحوه کارکرد یک نوت بوک با سیستم عامل ویندوز با یک کامپیوتر رومیزی مشابه است، یک آی مک 24 اینچی نیز مانند مک بوک پرو کار میکند.
ساختار مکها به گونهای است که شما بعد از خرید آنها امکان ارتقا و یا ایجاد تغییر در سیستمتان نخواهید داشت. به همین دلیل باید دقت کنید که دقیقا چه نوع سیستمی مدنظر شماست و قبل از خرید به ویژگیهای مک بوک مورد نظر خود دقت کنید تا مطابق با خواستههای شما باشد.
نیازی به نگرانی از لحاظ اتصالات و پورتهای مک نیست. چراکه مکهای نسل جدید به تمامی گزینههای اتصال استاندارد مجهز شدهاند و درصورت نیاز میتوانید از HDMI برای ویدیو، درگاههای USB-C و USB-A، درگاه اترنت و اسلات کارت حافظه استفاده کنید.
تمامی این اتصالات این امکان را فراهم میکنند که شما بتوانید از لوازم جانبی که قبلا با لپ تاپ خود استفاده میکردید دوباره استفاده کنید. شما همچنین میتوانید صفحه کلید و ماوس خود را بدون هیچ مشکلی به مک جدید خود متصل کنید.
وایرلس نیز به خصوص برای مک بوک ایر و مک بوک پرو اهمیت زیادی دارد، اما تفاوت چندانی با تجربهای که از ویندوز داشتید، نخواهد داشت. پشتیبانی Wi-Fi و بلوتوث را نیز خواهید داشت که با لوازم جانبی بلوتوث و شبکههای Wi-Fi به خوبی عمل میکند و معمولاً بدون نیاز به راهاندازی کار میکنند. پس باتوجه به موارد گفته شده شما از نظر سخت افزاری نیاز به وسیله جدیدی نخواهید داشت.
مهاجرت از ویندوز به مک – نرم افزار و برنامهها
تا سالها پیش معمولا کمتر کسی از ویندوز به macOS مهاجرت میکرد چراکه آنها میترسیدند با مواجهه با یک محیط کاربری جدید و برنامههای جدید دیگر نتوانند مثل سابق کارهای خود را انجام دهند. این روزها این مشکلات تا حدود زیادی حل شدهاند. چراکه شرکتهای بزرگ نسخههای اصلی نرم افزار خود را هم برای ویندوز و هم برای مک ارائه میدهند. همچنین تعداد بسیار زیادی از برنامهها مانند Skype، Slack و Zoom وجود دارند که میتوانند بصورت همزمان روی چند دستگاه فعال باشند. میتوانید برنامههای مشابهی را پیدا کنید که امکان فعالیت همزمان روی Windows، macOS، iOS و Android را فراهم کنند تا درصورت نیاز بتوانید از آنها استفاده کنید.
هرچند گاهی برنامهنویسان برخی برنامهها را مخصوص ویندوز طراحی میکنند و اجرای آنها روی macOS امکان پذیر نیست اما امکان مواجهه با چنین موردی بسیار کم است و شما حتی ممکن است در چنین مواردی بتوانید برنامهی مشابهی را پیدا کنید که بعنوان جایگزین و برای macOS طراحی شده باشد. برای دانلود برنامهها در مک، چند گزینه دارید. سادهترین راه از طریق Mac App Store است که عملاً همان App Store مورد استفاده در iPhone و iPad است، با این تفاوت که برای سختافزار macOS طراحی شده است.
با معرفی Apple Silicon توسط اپل، کاربران می توانند برنامه هایی را که دراصل برای اجرا بر روی iOS و iPadOS ساخته شده بودند را روی مک خود نیز اجرا کنند. یعنی، برنامههایی که میتوانید در آیفون یا آیپد استفاده کنید، میتوانند روی Mac یا MacBook اجرا شوند، زیرا معماری بسیار مشابهی دارند.
اپل تبدیل برنامه های iPadOS خود را برای اجرا در macOS برای توسعه دهندگان نسبتاً ساده کرده است و در آینده شاهد برنامه های بیشتری خواهید بود که پشتیبانی از macOS را فعال می کنند. Mac App Store یک منبع عالی برای دانلود برنامههای مورد نیازتان است، اما شما همچنین میتوانید نرم افزار خود را به روش دانلود از سایتهای دیگر نیز داشته باشید. هرچند اپل تدابیر امنیتی مختلفی را برای جلوگیری از نصب بدافزار توسط کاربران در نظر میگیرد، اما باید احتیاط کنید و دانلودهای خود را فقط از سایتهایی که به آنها اعتماد دارید انجام دهید.
اگر شما از برنامهی خاصی در ویندوز خود استفاده میکنید که معادل آن در مک نیست و استفاده از برای شما مهم است اصلا نگران نباشید برای این مورد نیز راه حل وجود دارد. برای مکهای قدیمی مبتنی بر اینتل، میتوانید با استفاده از Bootcamp ویندوز را روی مک نصب کنید. با این نصب شما ویندوز را بطور کامل روی مک خود خواهید داشت که هر زمان که بخواهید میتوانید آن را بوت کنید.
از آنجایی که Bootcamp در زمان انتشار برای Mac Silicon Apple درنظر گرفته نشده بود، مکهای جدید باید مسیر مجازی سازی را طی کنند. نرمافزاری مانند Parallels را میتوان برای اجرای نرمافزار ویندوز در خود macOS استفاده کرد که شما را از تعویض دائمی سیستمعاملها نجات میدهد.
مهاجرت از ویندوز به مک – اطلاعات شما
باتوجه به مشترک بودن بسیاری از برنامههای امروزی در بین پلتفرمها میتوان گفت که شما هیچ مشکلی در مشاهده و باز کردن فایلهای خود در زمان انتقال به مک نخواهید داشت. به عنوان مثال، فایلهای Adobe Photoshop ایجاد شده در ویندوز را براحتی میتوانید در فتوشاپ macOS نیز باز کنید، اما بسیاری از برنامههای گرافیکی دیگر مانند Pixelmator Pro نیز میتوانند همان فایل را باز کنند.
درحالت کلی میتوان گفت شما برای مشاهده و اجرای فایلهای خود مشکلی نخواهید داشت و میتوانید آنها را با نرم افزارهای جایگزینی که برای macOS در دسترس هستند اجرا کنید. مگر در شرایطی خاص که مثلا فایل ویندوزی شما بسیار قدیمی باشد و نرم افزاری که در مک برای اجرای آن استفاده میکنید جدیدترین ورژن باشد ممکن است یک سری مشکلات پیش آید.
مهاجرت از ویندوز به مک – انتقال اطلاعات
ممکن است شما بخواهید مک خود را از صفر شروع کنید و هیچ اطلاعاتی به آن منتقل نکنید اما اکثر افراد میخواهند که اطلاعات شخصی و کاری خود را از لپ تاپ قبلی به مک جدید خود منتقل کنند و باتوجه به حجم زیاد اطلاعات این روند برای آنها کاری دلهرهآور محسوب میشود اما در واقع این مشکل آنقدرها هم که فکر میکنید بزرگ نیست.
برای شروع، باتوجه به اینکه برخی از نرم افزارها از فضای ذخیره سازی ابری استفاده میکنند شما ممکن است تنها با یک لاگین به اکانت حافظه ابری خود بتوانید تمامی مواردی را که در آن ذخیره شده است را در مک جدید داشته باشید. پس در ابتدا این موارد را شناسایی کند. همچنین میتوانید با داشتن یک درایو خارجی اطلاعات لپ تاپ قبلی خود را به آن درایو منتقل کرده و سپس با متصل کردن آن به مک همه آنها را به مک خود انتقال دهید. تنها مشکل این است که انجام این کار زمان زیادی میبرد و نیازمند داشتن یک درایو خارجی است.
استفاده از Migration Assistant
درواقع، اپل گزینهای برای خودکارسازی کل فرآیند مهاجرت از ویندوز به مک ارائه میدهد. Migration Assistant یا همان دستیار مهاجرت دادههای ضروری خاصی را از ویندوز به Mac منتقل میکند.
به عنوان بخشی از انتقال، دستیار مهاجرت همچنین میتواند دادههایی از انواع خاصی را دریافت کرده و بهطور خودکار آنها را با برنامههای مشابه در macOS جایگزین کند. برای مثال، فهرستهای مخاطبین، تقویمها و حسابهای ایمیل را از طرف شما گرفته و به برنامههای تماس، تقویم و ایمیل macOS منتقل میکند.
برای انجام انتقال از این طریق ویندوز شما باید ویندوز7 و یا جدیدتر باشد و مک و لپ تاپ قبلیتان به یک شبکه متصل باشند و یا توسط یک کابل اترنت به یکدیگر متصل شوند. همچنین باید بهروزرسانیهای خودکار ویندوز را در رایانه غیرفعال کنید، زیرا میتوانند در فرآیند اختلال ایجاد کنند.
نحوه استفاده از Migration Assistant برای مهاجرت از ویندوز به مک
– Windows Migration Assistant را در PC خود دانلود کنید. گزینههای متعددی برای دانلود وجود دارد که باید باتوجه به مطابقت با نسخه macOS، بهترین مورد را برای Mac خود انتخاب کنید. اگر مک شما از نسخههای جدید است بهترین انتخاب برای دانلود macOS Monterey است.
– Windows Migration Assistant را باز کنید و روی Continue کلیک کنید.
– ممکن است با گزینهای روبرو شوید که به شما توصیه میکند که بهروزرسانیهای خودکار ویندوز را در صورتی که هنوز فعال هستند، خاموش کنید. این کار را انجام دهید و روی Continue کلیک کنید.
– اگر مک جدید است، آن را روشن کنید و منتظر بمانید تا Setup Assistant اجرا شود. اگر قبلاً تنظیمات اولیه را انجام دادهاید، Migration Assistant را از پوشه Applications باز کنید.
– فرمانهای روی صفحه را در Mac دنبال کنید تا زمانی که صفحه Migration Assistant را مشاهده کنید. گزینه “From a Windows PC” را انتخاب کنید و سپس Continue را بزنید.
– کامپیوتری که اطلاعات را از آن انتقال میدهید را با نام دستگاه انتخاب کنید. روی Continue کلیک کنید.
– پسورد هر دو سیتم را بررسی کنید تا مطمئن شوید که درست هستند، سپس روی Continue کلیک کنید.
– پس از اسکن ویندوز، داده هایی را که می خواهید از PC به Mac منتقل کنید انتخاب کنید، سپس روی Continue کلیک کنید تا انتقال شروع شود.
– پس از تکمیل، وارد حساب کاربری در مک شوید.
نکات پس از مهاجرت
بعد از اتمام مراحل مهاجرت به مک، تنها چیزی که باقی میماند عادت کردن به محیط کاربری جدید است. برای کمک به این امر، اپل لیستی از نکات و شرایط را در صفحات پشتیبانی خود ارائه میدهد که می تواند برای روزهای اول مفید باشد. عناصر زیادی وجود دارند که در هر دو سیستم عامل تقریباً یکسان خواهند بود. به عنوان مثال، دکمههای مدیریت پنجره در ویندوز سمت راست بالای یک پنجره قرار دارد در حالیکه در macOS در گوشه سمت چپ بالا قرار گرفتهاند.
به عنوان توصیه آخر، اگر امکانش را داشتید، بعد از انتقال اطلاعات خود به مک هنوز هم لپ تاپ قبلی خود را در دسترس داشته باشید. چون تا زمانیکه به استفاده از مک عادت کنید ممکن است برای انجام برخی کارهای خود به لپ تاپ قبلیتان متوسل شوید!
اگر شما هم تجربهای در مهاجرت از ویندوز به macOS دارید آن را با ما درمیان بگذارید.