
استفاده از برنامههای پیش فرض پیامرسان بین سیستمعاملهای مختلف تلفنهای همراه، ممکن است با مشکلاتی همراه باشد. اگرچه استفاده از ویژگیهای متنوع این پیامرسانها برای کاربر وسوسهانگیز است، اما این نرمافزارها همیشه کاربردی نیستند. به عنوان مثال پیامرسان iMessage سیستمعامل iOS در آیفون، هنگام ارسال پیام برای اندروید با تغییرات و محدودیتهایی همراه است که برای عدهای خوشایند نیست و پیامرسانی بین دو سیستمعامل مختلف را با ایراداتی همراه کرده است. مدتهاست که بحثی پیرامون حبابهای سبز و آبی iMessage بین گوگل و اپل در جریان است و به نظر میرسد تلاشهای گوگل برای مجبور کردن اپل به پذیرش RCS نتیجه نخواهد داد و شاهد یک رنگ شدن حبابهای پیامرسان اپل نخواهیم بود. در این مطلب بهترین نرم افزارهای ارتباطی بین آی او اس و اندروید را معرفی کردهایم.
FaceTime link
اپل با به روز رسانی برنامه FaceTime و افزودن قابلیت ارسال لینک به این برنامه در iOS 15، برای اولین بار این امکان را به وجود آورد تا دستگاههایی با سیستمعامل متفاوت بتوانند از طریق وب در تماسهای FaceTime شرکت کنند.
دارندگان سیستمعامل iOS هنگام شروع تماس یا حین مکالمه میتوانند با ارسال لینک تماس به کاربران اندروید آنها را برای داشتن تماس زنده دعوت کنند.

نحوه ارسال لینک FaceTime برای ایجاد تماس جدید
- وارد اپلیکیشن FaceTime شوید.
- Create Link را انتخاب کنید.
- نحوه ارسال لینک را انتخاب کنید. شما میتوانید لینک تماس را از طریق برنامههای مختلف با دوستانتان به اشتراک بگذارید. میتوانید لینک از طریق AirDrop به دستگاه دیگری بفرستید، یا پیوند را کپی کرده و در هر برنامهی دیگری جایگذاری کنید.
نحوه ایجاد و ارسال لینک FaceTime برای داشتن تماس لایو
- روی FaceTime Video زیر نام تماسگیرنده ضربه بزنید.
- روی Share Link کلیک کنید.
- نحوه ارسال پیوند را انتخاب کنید. میتوانید آن را از طریق هر برنامه پیامرسانی ارسال کنید. لینک را از طریق AirDrop به دستگاه دیگری بفرستید یا پیوند را کپی کرده و در هر برنامهای جایگذاری کنید.
هنگامی که گیرنده، پیوند FaceTime را دریافت میکند و روی آن ضربه میزند، به یک صفحه وب هدایت میشود که در آنجا باید نامی را که می خواهد هنگام تماس نمایش داده شود وارد کند. میزبان باید به تماسگیرنده اجازه ورود دهد. میزبانها همچنین می توانند شرکت کنندگان را از تماس حذف کنند.
کاربران اندروید و ویندوز میتوانند دوربین و میکروفون خود را روشن یا خاموش کنند و یا هنگام مکالمه بین دوربین جلو و عقب دستگاه خود جابهجا شوند. کاربران اپل میتوانند از ویژگیهایی مانند پسزمینه تار، پیادهسازی کاراکتر Memoji/Animoji، و سایر ویژگیهای معمولی FaceTime که میتوانند بین دستگاههای اپل انجام شوند، استفاده کنند. همه تماسهای FaceTime، بدون توجه به سیستمعامل دستگاه به صورت end-to-end encrypted برگزار میشوند.
معرفی بهترین نرم افزارهای ارتباطی بین آی او اس و اندروید
در حالیکه کاربران iOS مشکلی با FaceTime link ندارند و پیوندها به خوبی در این سیستمعامل ادغام میشوند اما بیشتر کاربران اندروید و ویندوز نمیتوانند به خوبی از این پیوندها استفاده کنند. در اینجا پلتفرمهای تماس ویدیویی جایگزین بین آی او اس و اندروید را معرفی کردیم.
Zoom
نرم افزار زوم در طول همه گیری COVID-19 به طور فزایندهای محبوب شد. این برنامه به عنوان راه حل اساسی برای تشکیل کلاسهای دانشگاهی و پل ارتباطی بین دوستان و اعضای خانوادهها بود تا بتوانند درشرایط پاندمی از راه دور با یکدیگر در ارتباط باشند. حتی با پایان یافتن قرنطینههای پاندمی کرونا و شروع جلسات و کلاسهای حضوری، اپلیکیشن Zoom همچنان یکی از محبوبترین و قدرتمندترین نرم افزارهای ارتباطی و تعامل افراد از راه دور است.

اکنون زوم یک برنامه شناخته شده برای ارتباط و گفتگو از راه دور است. این برنامه یوزر فرندلی است و استفاده از ویژگیهای مختلف آن کاربر را سردرگم نمیکند و همچنین مهمترین قابلیتهای آن به صورت برچسبگذاری شده در جلوی صفحه نمایش به نمایش گذاشته شدهاند.
کاربران میتوانند لینک تماس زوم را برای یکدیگر ارسال کنند و یا با وارد کردن کد شناسایی به جلسات وارد شوند. تماسها میتوانند به صورت زنده و یا به صورت از پیش تعیین شده و برنامه ریزی شده باشند. از دیگر قابلیتهای این برنامه میتوان به تعیین رمز عبور برای ورود به اتاق گفتگو و ایجاد اتاق انتظار اشاره کرد.
Zoom به شرکتکنندگان این امکان را میدهد تا تجربههای چت ویدیویی خود را با نامهای قابل تنظیم، پسزمینه مجازی و واکنشهای ایموجی سفارشی کنند. کاربران همچنین می توانند صفحه نمایش خود را بدون توجه به دسکتاپ، تلفن یا تبلت به اشتراک بگذارند.
زوم همچنین با Center Stage کار میکند. قابلیتی که به آیپدهای جدیدتر اجازه میدهد تا سوژه خود را هنگام ورود و خروج از اتاق تماس دنبال کنند.

اگرچه زوم برنامهی بسیار مفیدی برای برقراری ارتباط مجازی با دیگران است اما نقاط ضعفی هم دارد. با اینکه زوم برنامهای رایگان است ولی در ازای خرید اشتراک و پرداخت هزینه ویژگیهای پیشرفتهتری را ارائه میدهد.
وقتی از Zoom به صورت رایگان استفاده میکنید، فقط ۱۰۰ نفر میتوانند در جلسات حضور داشته باشند، که برای بیشتر کاربران این تعداد ظرفیت کافیست، اما نکته مهم مدت زمان جلسات است. در اپلیکیشن زوم جلسات فقط میتوانند به مدت ۴۰ دقیقه برگزار شوند، پس از پایان این مدت، تماس به صورت خودکار قطع میشود و برای ادامه مکالمه باید مجددا به تماس ملحق شد. این محدودیت زمانی برای افرادی که ممکن است مکالماتی با زمانهای طولانی داشته باشند، خسته کننده به نظر میرسد.
حق اشتراک Zoom Pro، سالانه ۱۴۹.۹۰ دلار است و پنج گیگابایت فضای ذخیرهسازی ابری برای تماسهایی که ضبط میشوند ارائه میدهد.
از دیگر نقاط ضعف این برنامه ارتباطی این است که نسخهی وب برای این برنامه عرضه نشده است و کاربران ملزم به دانلود و نصب برنامه هستند.
Google Meet
Google Meet قبلاً در مارس 2017 با نام «Hangouts Meet» منتشر شده بود. این برنامه حول تماس ویدیویی متمرکز است و پیامرسانی فوری را به برنامه دیگر خود Google Chat واگذار کرده است. به نظر می رسد که شرکت گوگل، Google Hangouts را به دو قسمت تقسیم کرده و آنها را به برنامه های خود تبدیل کرده است.
کاربران میتوانند با وارد کردن کد دریافتی از میزبان جلسه، وارد تماس بشوند و با استفاده از سرویس Google calendar و iCal برنامه جلسات خود در گوگل میت را وارد تقویم کنند تا به آنها یاداوری شود. Google Meet از طریق دسکتاپ، تبلت و موبایل در دسترس است. فقط برای ایجاد در جلسه باید Gmail داشته باشید و توسط آن تماس را برقرار کنید، اما برای پیوستن به آن نیازی بع داشتن جیمیل ندارید.

Google Meet قابلیتهای نظیر Zoom دارد با این تفاوت که این برنامه کاملا رایگان است و نسخه پرمیوم ندارد. از تفاوتهای دیگر آن با اپلیکیشن زوم، امکان اعمال فیلترهای رنگی در real-time و مورد دیگر، ویژگی زیرنویس کردن مکالمات برای افراد کمشنوا و ناشنوا است.
Microsoft Teams
در Microsoft Teams، میتوانید یک جلسه فوری را شروع کنید یا برای زمان دیگری جلسه راربرنامهریزی کنیدو یا پیوند جلسه را برای بقیه ارسال کنید تا بعدا به آن بپیوندند. در حین تماس، میتوانید صفحهنمایش خود را به اشتراک بگذارید، از شکلکها برای نشان دادن ریاکشن استفاده کنید، زیرنویسهای زنده را برای افرادی که ناشنوا یا کمشنوا هستند روشن کنید، پسزمینه مجازی تنظیم کنید، و اگر مجبور شدید جلسه را لحظهای ترک کنید، در حالت تعلیق قرار بگیرید. این برنامهی ارتباطی تقریبا ویژگیهای مشابه زوم دارد.

مایکروسافت امکان end-to-end encryption (E2EE) را بین دو گیرنده برای اشتراکگذاری صدا، تصویر و صفحه نمایش قرار میدهد. یک سپر کوچک با نماد قفل در سمت چپ بالای صفحه نمایش داده می شود تا نشان دهد که E2EE فعال است. Microsoft Teams برای استفاده در رایانه های رومیزی، تبلت ها یا گوشیهای موبایل طراحی شده و استفاده از آن رایگان است. برای استفاده از ویژگی های ایجاد تماس، باید یک حساب مایکروسافت ایجاد کنید، اما برای پیوستن به آن نیازی به آن ندارید.
همانطور که قبلا گفته شد سیستم پبامرسان بومی اپل، iMessage از RCS پشتیبانی نمیکند و پیامها را بسته به نوع دستگاهی که از آن ارسال میشوند با رنگ آبی یا سبز نشان میدهد این تفاوتها و محدودیتها پس از مدتی برای کاربر خسته کننده میشود و به دنبال برنامههای شخص ثالثی خواهد بود تا نیاز کاربران را رفع نماید. برنامههایی مانند WhatsApp، اینستاگرام و دیگر نرمافزارهای ارتباطی بین آی او اس و اندروید که در این مطلب معرفی شد، توانستهاند شکاف بین این دو سیستمعامل را پر کنند.
شما چه برنامههای ارتباطی دیگری میشناسید؟