در مطلب قبلی به معرفی محصولاتی که انتظار میرود در رویداد Far Out اپل رونمایی شوند، پرداختیم. یکی از این محصولات، اپل واچ سری 8 اپل است که طبق اخبار منتشر شده؛ امسال شاهد اضافه شدن قابلیت حسگر دمای بدن در این سری خواهیم بود. به لطف گزارشهای مختلف از منابع معتبر، ذهنیت نسبتا خوبی از نحوه عملکرد حسگر دمای بدن Apple Watch Series 8 داریم و در ادامه به بررسی نحوه عملکرد آن خواهیم پرداخت.

مدتها قبل خبرهایی درباره معرفی قابلیت سنجش و نظارت بر دمای بدن توسط اپل واچ از منابع مختلفی مانند مینگ چی کو، تحلیلگر اپل، به گوش میرسید و در طول سال گذشته شایعات پیرامون این ویژگی اپل واچ سری ۸ شدت گرفت. برخلاف انتظار کارشناسان و عموم مردم که فکر میکردند این قابلیت دمای دقیق بدن را نشان داده یا در زمان تب با ارسال نوتیفیکیشن به کاربر هشدار میدهد، با نزدیکتر شدن به زمان عرضه اپل واچ سری ۸، به نظر میرسد که با یک ویژگی به نسبت محدودتر مواجه هستیم.
بنا بر گزارشهای منتشر شده از وال استریت ژورنال و مارک گورمن، خبرنگار بلومبرگ، حسگر دمای بدن در درجه اول برای کمک به برنامهریزی باروری در زنان طراحی شده است تا به آنان اطلاعاتی در مورد زمان و چرخه تخمکگذاری بدهد. همچنین میتواند با ردیابی الگوهای خواب و ارائه نمودارهای مربوطه، باعث بهبود چرخه خواب شده و به کاربر در جهت تشخیص مشکلات حین خواب کمک کند. اپل قابلیتهای ردیابی خواب اپل واچ را در سیستم عامل watchOS 9 به طور قابل توجهی تقویت کرده، در نتیجه با عرضه اپل واچ سری 8 انتظار میرود این ویژگیها در زمینه سختافزاری نیز پیشرفتهایی کرده باشند و مکمل قابلیتهای نرمافزاری حسگر دمای بدن شوند.

گفته میشود اپل برنامههایی برای فعال کردن حسگر دمای بدن برای تشخیص تب کاربر دارد، اما به نظر میرسد که نباید منتظر عرضه این ویژگی در اپل واچ سری ۸ باشیم. گورمن معتقد است که احتمالا نسلهای بعدی اپل واچ قابلیت اندازهگیری دقیق دمای بدن و تعیین دمایی بالاتر یا پائینتر از حد معمول را داشته باشند، اما هنوز بعید است که اندازهگیری دقیق دمای بدن برای اپل واچ سری 8 میسر باشد. از مجموع این اخبار به این نتیجه میتوان رسید که حسگر دمای بدن اپل واچ ۸ ممکن است آن چیزی نباشد که برخی از کاربران انتظار دارند.
به گفته کو، اپل در ابتدا قصد داشت ویژگی اندازهگیری دمای بدن را با مدلهای اپل واچ سری ۷ معرفی کند، اما قبل از ورود این دستگاه به تست اعتبار سنجی مهندسی (EVT)، الگوریتم سنجش دمای بدنی که توسعه داده شده بود، با مشکلاتی مواجه شد و به این ترتیب فرصت معرفی این قابلیت در اپل واچهای سال 2021 از دست رفت. مشکلاتی که اپل در رابطه با اندازهگیری دمای بدن با آنها مواجه شده است، ظاهرا مربوط به این موضوع میشود که دمای پوست بر اثر تغییر دمای محیط به سرعت تغییر میکند و از آنجایی که ساعت هوشمند نمیتواند دمای هسته بدن را با استفاده از سخت افزارش اندازهگیری و کنترل کند، این تغییرات دمایی به شدت موجب اختلال الگوریتم مربوطه شده و باعث میشود اپل واچ نتایج دقیقی نشان ندهد. احتمالا این دلایل توضیح قانع کنندهای برای محدودیت قابلیتهای سنجش دمای بدن اپل واچ سری 8 باشند.
ماه گذشته اداره ثبت اختراع و علایم تجاری آمریکا، پتنت جدیدی در رابطه با سیستم سنجش دما که به وضوح با اپل واچ مرتبط بود، با نام «high-precision and high-accuracy absolute temperature sensor» به اپل اعطا کرد. این پتنت اپل در مورد محفظهی دستگاهی الکترونیکی است که یک سیستم سنجش دما شامل یک سنسور دما و یک سنجشگر دمای افزایشی را در برمیگیرد، تصاویر منتشر شده از این پتنت شباهت بسیاری به اپل واچ دارد.

این سیستم با محاسبه تفاوت بین دو انتهای یک Probe (ابزار سنجش) کار میکند. یک انتها در تماس با سطحی که قرار است دمای آن اندازهگیری شود قرار میگیرد و طرف دیگر به یک سنسور دما متصل است؛ سپس با محاسبه اختلاف ولتاژ در سرهای مختلف پراب میتوان دمای بدن را اندازهگیری کرد.
البته هنوز مشخص نیست که فنآوری ذکر شده در پتنت مربوط به حسگر دمای بدن، دقیقا به همین شکل قرار است در اپل واچ سری ۸ مورد استفاده قرار بگیرد یا نه. این امکان هم وجود دارد که اپل بخواهد از سیستم اختصاصی «Rockley Photonics» استفاده کند. یک استارت آپ بریتانیایی فعال در زمینه فنآوری سلامت، یک سیستم حسگر برای دستگاههای پوشیدنی طراحی کرده است که شامل یک سنسور دمای بدن هم هست. سال گذشته مشخص شد که اپل بزرگترین مشتری Rockley Photonics است. پروندههای مالی این شرکت نشان میدهد که در دو سال گذشته بیشترین درآمد آن از اپل بوده است و قراردادی به منظور تامین و توسعه با اپل دارد که بر اساس آن انتظار میرود همچنان برای تامین درآمد خود به اپل متکی باشد. این استارت آپ نوپا پیشتر گفته بود که انتظار دارد از فنآوریاش در سال 2022 در ساعتهای هوشمند استفاده شود که به نظر میرسد اپل واچ سری 8 گزینه خوبی برای استفاده از این فناوری باشد.

بر اساس اخبار و شایعات منتشر شده، انتظار داریم اپل در اپل واچ سری ۸ علاوه بر حسگر دمای بدن، از تراشه S8 و حالت کم مصرف جدیدی برای افزایش عمر باتری استفاده کند. گفته شده در رویداد Far Out که روز چهارشنبه 16 شهریور برگزار خواهد شد، قرار است به همراه این دستگاه مدل جدیدی که مقاومتر و قدرتمندتر است با طراحی متفاوت و احتمالا با نام Apple Watch Pro معرفی شود، همچنین امسال برطبق نظر کارشناسان باید شاهد نسل جدید اپل واچ SE نیز باشیم.
شما چه نظری درباره نسل جدید اپل واچهای اپل دارید؟