اوایل سال ۲۰۰۷، اولین نسل آیفون توسط استیو جابز معرفی شد. با شعار طراحی شده برای اختراع دوباره موبایل ها، آیفون به دستگاهی انقلابی تبدیل شد و توانست صنعت تلفنهای هوشمند را به شکلی امروزی درآورد. اولین نسل از این دستگاه انقلابی، شامل صفحه نمایش ۳.۵ اینچی لمسی بود و از سیستم عاملی بهینه شده برای صفحات لمسی بهره میبرد که در نوع خود بیمانند بود. طی این سالها، آیفون تغییرات بزرگ و کوچک زیادی را به خود دیده و به شکلی که امروز میبینیم در آمده است. کیفیت ساخت، سیستم عامل انحصاری، پشتیبانی بالا، نوآوری و مهمتر از همه کیفیت بالای دوربین، مجموعه ویژگیهایی هستند که آیفون را از سایر برندهای موجود، متمایز میکنند.
آیفون نسل اول
همانطور که در بخش مقدمه هم گفته شد، اولین نسل آیفون در سال 2007 توسط استیو جابز معرفی شد. تقریبا پس از گذشت یک سال یعنی سال 2008، این گوشی وارد بازار آسیا شد. در حالی که قبل از آیفون، گوشیهای هوشمند دیگری نیز وجود داشتند، اما آیفون به دنیای گوشیهای هوشمند مدرن جان بخشید و توانست با صفحه نمایش 3.5 اینچی و چندلمسی و سیستمعامل iOS، برندهای دیگر را شکست دهد. پس از معرفی اولین گوشی آیفون، نشریه وال استریت، اولین مدل آیفون را به عنوان کامپیوتر دستی در حال تعادل یا یک کامپیوتر دستی زیبا و موفق معرفی کرد! ورود آیفون اصلی به بازار آنچنان مورد استقبال قرار گفت که مجله خبری تایم از آن به عنوان اختراع سال نام برد.
آیفون 3G
یک سال پس از عرضه آیفون اصلی، جانشین آن در قالب آیفون 3G با قابلیتهایی بیشتر وارد بازار شد. نسل دوم آیفون با چندین ویژگی سختافزاری جدید مانند شبکه ارتباطی 3G و موقعیت مکانی (GPS) معرفی شد. درست یک روز قبل از معرفی نسل دوم اپل، فروشگاه APP به صورت رسمی برای تجارت افتتاح شد و همزمان با آیفون نسل دوم در اختیار کاربران قرار گرفت.
نسل اول آیفون دارای اشکالاتی بود که آیفون 3G توانست این نقاط منفی را رفع کند و به عنوان جدیدترین گوشی آیفون محبوبیت بالایی میان کاربران به دست آورد. آیفون 3G همان صفحه نمایش 3.5 اینچی نسل اول آیفون را حفظ کرد اما با طراحی پلاستیکی شیک و براق همراه شد. همچنین با اضافه کردن اتصال 3G، بارگذاری صفحات وب را بسیار سریعتر کرد. گفتنی است که این گوشی اولین آیفون دارای GPS بود که به کاربر امکان میداد موقعیت دقیق خود را بداند.
آیفون 3GS
با نزدیک شدن به سالگرد رونمایی آیفون 3G، اپل جدیدترین مدل تلفن همراه هوشمند را با وعده پردازش و سرعت شبکه سریعتر، عمر باتری بیشتر و حافظه بالاتر به بازار عرضه کرد. آیفون 3GS در ژوئن 2009 در هلند عرضه شد. همانند سایر گوشیهای آیفون، آیفون 3GS نیز بلافاصله مورد استقبال قرار گرفت. این گوشی شباهت زیادی با مدل قبلی دارد. در این مدل تغییراتی همچون ارتقای کیفیت دوربین همراه با قابلیت فیلمبرداری (که در نسخههای قبل وجود نداشت)، پردازنده سریعتر با رم بیشتر حاصل شد. همچنین iPhone 3GS، اولین آیفون با قطبنمای دیجیتالی بود.
آیفون 4
از آنجایی که آیفون 3G پرفروشترین گوشی هوشمند سال 2008 بود، بنابراین تعجبی نداشت که آیفون بخواهد موفقیت خود را توسعه دهد. آیفون 4، اولین بازطراحی بزرگ در سری آیفونها بود که یک ساختار شیشهای با قاب فلزی را در سال 2010 معرفی کرد. صفحه نمایش این آیفون با وضوحی بالاتر از نسخههای قبل ارائه شد و تا چند سال بعد نیز به همین شکل باقی ماند. همه آنچه از یک گوشی هوشمند انتظار میرفت مانند دوربین سلفی در آیفون 4 قابل مشاهده بود؛ اما در مقابل با مشکل آنتندهی همراه بود و در برخی مواقع سیگنال به طور کلی مسدود میشد. آیفون 4 تا چند سال پس از معرفی، از محبوبیت بالایی میان کاربران برخوردار بود.
آیفون 4s
آیفون 4s در سال 2011 معرفی شد. بود؛ تنها یک روز پس از معرفی آیفون 4s، یعنی در 5 اکتبر 2011، استیو جابز، یکی از بنیانگذاران اپل درگذشت و این شرکت بزرگ به دیگر همراهان او واگذار شد. ویژگی بزرگ آیفون 4s دستیار صوتی سیری بود. وظیفه دستیار صوتی هوشمند اپل، اجرای فرمانهای صوتی کاربر است. با این حال آیفون 4s یک گوشی با صفحهنمایش 3.5 اینچی باقی ماند. همچنین این گوشی با طراحی دو آنتنی جدید عرضه شد و مشکل آنتندهی سری 4 را به طور کامل برطرف کرد. این گوشی قابلیتهای دیگری مانند دوربین 8 مگاپیکسلی با وضوح بالا و iCloud یا همان فضای ذخیرهسازی ابری را دارا بود.
آیفون 5
دومین بازطراحی عمده اپل، در قالب آیفون ۵ معرفی شد. این دستگاه بسیار سبک و نازکترین آیفون تا آن زمان بود. آیفون 5 با صفحه نمایش ۴ اینچی و طراحی کاملا جدید و از جنس آلومینیوم به بازار عرضه شد. آیفون 5، اولین گوشی اپل بود که در سپتامبر 2014 به بازار عرضه شد و این روند تا امروز ادامه دارد؛ زیرا پس از آیفون 5، همه گوشیهای بعدی اپل در ماه سپتامبر رونمایی شدند.
در کنار ورزن فوقالعاده کم، این دستگاه منحصر به فرد از قابلیتهایی چون دوربین ۸ مگاپیکسلی بهبود یافته، پوشش لنز از جنس یاقوت کبود و دوربین FaceTime با کیفیت HD بهره میبرد.
آیفون 5s
همزمان با صفحه نمایشهای 3.5 و 4 اینچی گوشیهای آیفون، رقبای اپل به سمت طراحی نمایشگرهای بزرگتر حرکت کرده بودند. در اواخر سال 2013 همه نگاهها معطوف به اپل بود؛ اما اپل در آیفون 5s، کماکان بر صفحه نمایش 4 اینچی پافشاری کرد. با این حال آیفون 5s با دو ویژگی منحصر به فرد موجب شد سالها از رقبای خود جلوتر برود: تراشه جدید Apple A7 که اولین تراشه 64 بیتی روی تلفن محسوب میشد و سیستم شناسایی ایمن مبتنی بر اثر انگشت «Touch ID» که سالها طول کشید تا به درستی در گوشیهای اندرویدی پیادهسازی شود. همچنین آیفون 5s با iOS 7 همراه بود. iOS 7، سیستم عاملی پیشرفته بود که گامی بزرگ رو به جلو به حساب میآمد.
آیفون 5c
در سال 2013 و همزمان با معرفی آیفون 5s، مدل دیگری نیز به بازار عرضه شد. آیفون 5c با عنوان گوشی مقرون به صرفه به بازار عرضه شد. اپل با حذف حسگر اثر انگشت، بدنه پلاستیکی و حافظه ذخیرهسازی کمتر یک گوشی آیفون کمهزینه در اختیار کاربران قرار داد. همین موضوع باعث ایجاد تقاضای بالا برای این محصول شد. با این حال آیفون 5c دارای رنگبندی متنوع و جذابی بود که هر کاربری را به خود جذب میکرد.
آیفون 6 و 6 پلاس
بالاخره اپل در سال 2014 دو گوشی آیفون با صفحه نمایش بزرگتر ارائه کرد. آیفون 6 و 6 پلاس به ترتیب از صفحه نمایشهای 4.7 و 5.5 اینچی برخوردار بودند. آیفون 6 بدنهای نازک، آلومینیومی و با دوامی داشت. در حقیقت آیفون 6 گامی مهم در جهت ایجاد طرحهای فلزی و ممتاز در میان پرچمداران گوشیهای تلفن همراه بود. جدا از نمایشگرهای بزرگتر، آیفون 6 و 6 پلاس دارای پردازندههای سریعتر، دوربینهای ارتقا یافته و اتصال LTE و WiFi بهبود یافته بودند. این دو گوشی از نظر ظرفیت باتری، ابعاد و سایز صفحه نمایش، متفاوت بودند.
آیفون 6s و 6s پلاس
در سال 2015 اپل برای اولین بار ضخامت گوشیهای جدید خود را افزایش داد. دلیل اصلی ضخیمتر بودن آیفون 6s و 6s پلاس، استفاده از فناوری نمایشگر جدیدی بود که اپل آن را 3D Touch نامید. همچنین این دو مدل آیفون، اولین تلفنهای هوشمندی بودند که توانستند ویدیوی 4k ضبط کنند. این دو از نظر سختافزاری شبیه به هم بودند اما به لحاظ سایز صفحه نمایش، ظرفیت باتری و ابعاد با یکدیگر متفاوت بود. از دیگر ویژگیهای جذاب آیفون 6s میتوان به Live Photos اشاره کرد.
در بخش بعدی این مقاله و ادامه تاریخچه گوشیهای آیفون با ما همراه باشید.